Logo Waarde van het Land

Persoonlijk leiderschap

website-waarden-van-het-land

Training Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is actief nagaan voor jezelf wat je nu echt wilt, in welke toekomst je wilt leven en hoe je dat creëert, zelf en samen met anderen. Daarvoor moet je actief je kwaliteiten leren kennen en benutten. Dat klinkt simpel, maar het is best ingewikkeld. Bij een verandering word je vaak meegenomen in een bepaalde stroom. Je gaat maar door en daardoor vergeet je stil te staan bij wat je nu zelf wilt. Daarom is het goed jezelf vragen te stellen: waar ben ik zelf van? Wat wil ik met mezelf en met mijn team of bedrijf? Ben ik nog bezig met de dingen die ik belangrijk vind en die mij energie geven? Het is natuurlijk makkelijker om gewoon maar te doen en mee te gaan met alles, maar het is uitdagender om zo nu en dan even te finetunen en erbuiten te stappen. Dat is waar dit programma over gaat: samen onderzoeken wat de volgende stap is die je wilt zetten, wat het oude is wat je niet meer wilt en wat het nieuwe is waar je juist meer van wilt.

beeldmerk-wvhl-wit-500

Programma en thema’s

In dit programma nemen experts je mee op reis langs verschillende thema’s en stappen:

Vergroot je zicht op jezelf

Je eigen stuur

Beweeg van het vertrouwde verleden naar de toekomst

Vertrouwen en overgave

Maak je plan

Doen, uitproberen, spelen en leren

Daadkracht

wvhl-border-2-scaled

Trainers

Anouk Bindels
Neemt je mee in de eerste drie thema’s. Dit deel van het programma is gericht op het vergroten van het inzicht in jezelf: je drijfveren, overtuigingen, gevoels- en gedragspatronen, kwaliteiten, bezieling en ontwikkeluitdagingen en ambities. Anouk is expert op het vlak van het werken met hart en brein om blijvende veranderingen te realiseren. Ze werkt vanuit de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap die ervoor zorgen dat je effectiever dan ooit tevoren veranderingen kan realiseren in jezelf, je leven, je werk en je organisatie.

Annemieke Wierx
Laat je de stilte proeven in de natuur door een Vision Quest. De eenvoud van de natuur brengt je terug naar jezelf en daagt je uit te oefenen met vertrouwen en overgave. Annemieke zorgt ervoor dat je je eigen bronnen van wijsheid kunt aanboren. Zij weet als geen ander hoe puur de natuur je spiegelt in wat je te doen hebt in je ontwikkeling.

Richard Kwakernaak
Expert op het vlak van Theorie U. Het Theorie U model biedt handvatten om de fundamentele verandering die je wilt maken, te realiseren door een vernieuwende diepgaande aanpak. Hierbij verbind je de eerste stappen van het programma met concrete acties en vervolgstappen.

Marloes Vermeer
Daagt je uit om van ‘binnen’ naar ‘buiten’ te ontwikkelen; dan ontstaat de duurzame verandering waarnaar je op zoek bent. Ze helpt je om dat wat je misschien al heel lang wilt, maar uitstelt, om te zetten in een plan, een prototype, kleine stappen om uit te proberen, te oefenen en te leren wat je nieuwe stap is. Je moet het zélf doen; en samen kom je een stap verder. Met veel ervaring als trainer/coach en een gezonde dosis intuïtie begeleidt Marloes je gedurende het totale programma.

Na dit programma heb je:

  • Scherp inzicht in jezelf.
  • Zicht op je mitsen en maren bij verandering.
  • Handvatten om je ontwikkeling in beweging te zetten en te houden.
  • Een plan van aanpak met concrete stappen.
  • Een ondersteunend netwerk

Voor wie?

De training is bedoeld voor ondernemers, managers en bestuurders die hun persoonlijk leiderschap willen verdiepen.

Duur

Persoonlijk leiderschap leer je niet in een dag. Daarom trekken wij een jaar uit om jouw ontwikkeling stap voor stap te begeleiden. Je start in februari, leert jezelf kennen en ziet jezelf opbloeien in de zomer. Zo kun jij in het najaar van 2023 de vruchten plukken van jouw inzet.

Het programma start met een intake in februari 2023. Hierin maak je kennis met trainer Marloes en ontvang je een terugkoppeling van de informatie uit de ODC-meting. Daarna kom je op 6 momenten samen met je medecursisten voor inspirerende meetings en supervisiemomenten door diverse experts. De laatste bijeenkomst is in september 2023.

• Individuele intake en terugkoppeling ODC uitkomst
• 13 en 14 februari 2023: start met de eerste drie thema’s
• 24 maart 2023: vervolg eerste drie thema’s
• 21 april 2023: vierde thema
• 25 of 26 mei 2023: supervisiemoment in kleine groep over de eerste vier thema’s
• 22 en 23 juni 2023: thema’s 5, 6 en 7
• 31 augustus/ 1 september 2023: supervisiemoment in kleine groep over de laatste 3 thema’s

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op een inspirerende locatie vlakbij Den Bosch, midden in de natuur, zodat je echt even uit je drukke leven kunt stappen en de rust kan nemen om je te ontwikkelen.

Kosten

De toegang tot dit programma kost je voor een heel jaar € 3.450 (exclusief btw). De arrangementskosten zijn per persoon
€ 600 (exclusief btw). Voor dit totale bedrag krijg je alle bovenstaande voordelen en door de begin- en eindmeting heb je een tastbaar resultaat.

Waar wacht je nog op?

wvhl-border-2-scaled

Schrijf je in voor de training Persoonlijk leiderschap

Stuur een mailtje naar info@waardevanhetland.nl of stuur een appje

Doe je mee?